Introductiecursus astrologische psychologie

Astrologie wordt vaak verkeerd begrepen. Maar correct toegepast kan deze eeuwenoude methode inzicht geven in wie we zijn, wat we doen en waarom. In de introductiecursus Astrologische Psychologie die op 13 september 2016 begint, kun je kennismaken met een serieuze, praktische benadering van astrologie, zonder voorspellingen of andere esoterische zaken. 

Deze cursus astrologie voor beginners gaat in op wat astrologie werkelijk is en wat het kan doen. Aan de hand van jouw eigen geboortehoroscoop kom je meer te weten over de bouwstenen van astrologie: dierenriemtekens – beter bekend als sterrenbeelden – planeten, huizen en aspecten (onderlinge verbindingen tussen planeten). Ook leer je basisvaardigheden voor het eenvoudig duiden van een horoscoop, voor jezelf of voor familie of vrienden.

De geboortehoroscoop is een soort kaart die laat zien waar onze aangeboren sterke en zwakke punten liggen, wat onze potentie is en hoe we die het beste kunnen ontwikkelen en gebruiken. Het analyseren van een horoscoop geeft inzicht in gedragspatronen en drijfveren. Ook toont het de verschillende levensgebieden waar iemand het meest actief is zichzelf te uiten en ontwikkelen, zoals relaties, werk, familie of de samenleving als geheel.

Astrologie kan een waardevol hulpmiddel zijn om jezelf en anderen beter te begrijpen en het kan een helderder idee van je levensweg en mogelijkheden geven. De meeste mensen zijn bekend met de namen van de twaalf dierenriemtekens en vaak weten ze iets over de karakteristieken die geassocieerd worden met hun eigen sterrenbeeld. Maar er is nog veel meer aan astrologie dan alleen sterrenbeelden!

De introductiecursus Astrologische Psychologie bestaat uit zes lessen. De lessen vinden elke twee weken plaats in de Wheermolen (Pallas) op dinsdag van 19.30 tot 21.30 uur. De kosten voor de cursus bedragen €100,- voor 6 lessen, inclusief afdruk van je eigen geboortehoroscoop en lesmateriaal (exclusief boeken). Je kunt je aanmelden bij gediplomeerd astroloog Ralph Wakker op 06-23990574 of per e-mail op wakkeryoga@gmail.com.