Kirtan & Mantra Zingen

Yoga van geluid en muziek
Kirtan is een belangrijk aspect van yoga. Het is onderdeel van Nada Yoga, yoga van geluid, waarbij je geluidsgolven (mantra’s) produceert en deze met je aandacht volgt. Het is een groepsoefening die bestaat uit het zingen van mantra’s over en weer met behulp van een harmonium, drum en andere muziekinstrumenten. Een iemand zingt voor, de groep zingt na. Samen bouw je Kirtan op tot diepgaande ervaring van muziek, ritme en mantra. 

Mantra zingen is algemene term voor het samen zingen van bijzondere klanken. Het vormt net als Kirtan ook een onderdeel van Nada Yoga. Bij Mantra Zingen in deze context zingen we als groep gezamenlijk krachtige, helende mantra’s onder begeleiding van gitaar, harmonium of met een opname.

Voor Kirtan & Mantra Zingen hoef je niet te kunnen zingen of een instrument te bespelen; wat telt is je oprechte deelname en een open houding. Het is een yoga-oefening die helpt om aan het denken voorbij te gaan en emoties te verwerken. Kirtan is hoogst therapeutisch en effectief, maar het belang kan niet in woorden uitgedrukt worden. Het moet worden ervaren om het te begrijpen.

Kosten:  € 10,-

Iedereen is welkom, dus geef het door als je geïnteresseerden kent die ook willen komen.

Elke eerste zondag van de maand van 15:30 – 17:00 uur is er Kirtan en Mantra zingen in gezondheidscentrum De Roos. Heb je interesse om mee te doen? Je bent van harte welkom, meld je nu aan!