Lessen

Wakker Yoga lessen combineren fysieke oefeningen, de adem, ontspanning en meditatie oefeningen om lichaam, geest en emoties in balans te brengen. Yogalessen bevorderen gezondheid, ontspanning en een algeheel gevoel van welzijn. Je ervaart meer rust en helderheid.

Oefeningen worden systematisch en veilig onderwezen met een nadruk op het ontwikkelen van bewustzijn. Je wordt aangemoedigd om yoga te beoefenen met een ontspannen, meditatieve (aandachtige) houding. Dit zorgt ervoor dat je makkelijk spanning en stress kunt loslaten en brengt herstel van energie, focus en wilskracht.

Holistische Yoga wordt vooral onderwezen door gebruik te maken van mondelinge instructies in plaats van fysieke demonstratie. Dit maakt het makkelijker om je eigen niveau te ontwikkelen en naar je eigen behoeften te beoefenen. Het ondersteunt je ook om jouw eigen ervaring van binnen mee te maken in plaats van dat de aandacht naar buiten gericht is op de docent en medestudenten.

Daarnaast is er door de ongedwongen sfeer minder druk op technische ‘correctheid’ en juist meer nadruk op bewustwording. Je ontdekt door het richten van de aandacht direct de effecten van de oefeningen op de verschillende aspecten van de persoonlijkheid.

……………………………………………………………………………………………………

Moet ik verder nog ergens aan denken?

Aanbevelingen voor yogabeoefening:

  • Neem een eigen handdoek mee en een trui of vest tegen het afkoelen.
  • Draag loszittende, gemakkelijke kleding waar je vrij in kunt bewegen.
  • Vermijd zware maaltijden voor de les (tenminste 2 uur).
  • Arriveer 10 minuten eerder om je rustig voor te bereiden op de les.