Astrologie

Bij interesse voor de introductie-cursus Astrologische Psychologie, neem svp contact op om mogelijke dagen en tijden te bespreken.

Astrologie is een geweldig hulpmiddel om onszelf en anderen beter te begrijpen. Door astrologie te gebruiken, kunnen we meer te weten komen over wat er om gaat in ons als een individu, waar onze aangeboren sterke en zwakke punten liggen en wat onze potentie is en hoe we die het beste kunnen ontwikkelen en gebruiken.

Sinds de oudheid heeft astrologie mensen geholpen om henzelf en hun plaats in het universum te begrijpen. De 20e eeuw zag de ontwikkeling van de moderne wetenschap van de psychologie. Terwijl deze ontplooiing verder ging, kwam er een toenemend bewustzijn dat astrologie en psychologie aanvullende inzichten kunnen bieden in de ontwikkeling van de mens.

Hoe kan astrologie tot nut zijn voor mij?

Astrologie kan een waardevol gereedschap zijn om jezelf beter te begrijpen en het kan je een helderder idee van je levensweg en mogelijkheden geven. De meeste mensen zijn bekend met de namen van de twaalf Zonnetekens (sterrenbeelden) die in Westerse astrologie gebruikt worden, en vaak weten ze iets over de karakteristieken die geassocieerd worden met hun eigen sterrenbeeld. Maar er is nog veel meer aan astrologie dan alleen sterrenbeelden!

Wat is een geboorte horoscoop?

Een geboortehoroscoop bevat al de planeten in ons zonnestelsel, inclusief de Zon en de Maan, en elke planeet vertegenwoordigt een verschillend deel van ons. Bijvoorbeeld, er is een deel van ons dat graag praat en ideeën deelt met anders, wellicht informatie verzamelt van het internet zoals je nu doet, en om kranten, boeken en tijdschriften te lezen. Dit deel van ons wordt voorgesteld in de geboortehoroscoop door de planeet Mercurius, die betrokken is bij verschillende vormen van communicatie. Alle tien planeten in het zonnestelsel geven verschillende delen van ons weer als ze worden gebruikt en geduid op een astrologische manier. Ze symboliseren onze psychologische drijfveren.

Astrologische psychologie heeft niets te maken met de oppervlakkige voorspellingen in de populaire rubrieken in kranten en tijdschriften. Het is onmogelijk om de toekomst te voorspellen, maar astrologie kan wel helpen meer inzicht te krijgen in welke invloeden op een bepaald moment spelen. Uiteindelijk is het aan het individu hoe hij/zij reageert op deze invloeden. Iedereen heeft een vrije wil, dus niets ligt vast. Astrologie geeft enkel meer duidelijkheid in wat er speelt, onze mogelijkheden en uitdagingen en hoe je daar op een efficiënte en positieve manier mee kan omgaan.

Klinkt interessant, hoe kom ik meer te weten over wat mij werkelijk drijft?

In een geboortehoroscoop reading kunnen belangrijke drijfveren naar voren komen. Je leert meer over je sterke en zwakke punten en hoe je deze kunt ontwikkelen en gebruiken om een zinvol bestaan te leiden. Er wordt gekeken naar wat er op dit moment speelt, maar ook naar de achterliggende betekenis van gebeurtenissen uit het verleden. Met aandacht en respect voor de uniekheid van elke mens en zijn of haar ontplooiing worden er wegwijzers aangereikt om met meer voldoening en authenticiteit je leven te leiden.

Zit je vast in een baan of een relatie waar je je niet helemaal gelukkig mee voelt? Zoek je meer diepgang en zingeving in het leven? Verlang je naar een verandering waardoor je meer in lijn met je ware zelf kunt leven?

Door middel van een coachingstraject op basis van de geboortehoroscoop kun je zelf een aantal zaken inbrengen die op dit moment spelen en deze in een persoonlijke, vertrouwelijke omgeving verder ontdekken aan de hand van een bespreking van de geboortehoroscoop. Vraagstukken kunnen varieren van persoonlijke ontwikkeling tot relaties, van carrière tot zingeving.

Voor verdere informatie over mogelijkheden en tarieven, neem contact op met Ralph:

06-23990574

wakkeryoga@gmail.com

Ralph bestudeert al sinds jongs af aan de invloed van de planeten op het menselijke bestaan. Hij heeft zijn opleiding gevolgd in Engeland (www.astrologicalpsychology.org) waar hij in  2010 zijn Diploma in Astrological Psychology heeft behaald.